TATAREK RT08 GTD Bufor Automatski kontroler

Mikroprocesorski regulator temperature za distribuciju grijanja sa spremnikom na bazi kaminske peći s vodenim izmjenjivačem topline s regulacijom prigušnice za dovod zraka ... više

Identifikator proizvoda: 46011205
Cijena dostave: 6,00 €
Ekspedicija 5-15 radnih dana
214,10
171,28 € bez PDV-a
Vlasnik certifikata kvalitete
Sigurno kartično plaćanje
Više od 10 godina iskustva u struci

TATAREK RT08 GTD Bufor Automatski kontroler

Mikroprocesorski regulator temperature za krugove grijanja s akumulacijskim spremnikom na bazi kaminskih peći s vodenim izmjenjivačem topline s prigušnom regulacijom dovoda zraka - mikroprocesorski regulator temperature RT-08 G BUFOR LUX je regulator za upravljanje krugom grijanja u kojem je izvor topline. Kaminska peć ili kaminski uložak s vodenim izmjenjivačem topline čiji se rad kontrolira pomoću prigušnice za reguliranje procesa izgaranja. Toplina se odvodi u spremnik (BUFOR), spremnik tople vode (PTV) i centralno grijanje (CH).

- Osnovna funkcija ovog regulatora je održavanje temperature u vodenom izmjenjivaču topline peći na zadanoj vrijednosti otvaranjem prigušne zaklopke koja dovodi zrak u ložište ovisno o temperaturi u vodenom izmjenjivaču topline.

Osnovne funkcije ovog regulatora također uključuju potpuno automatski rad dviju cirkulacijskih crpki PTV-a na temelju individualnih postavki temperature za svaku od ovih crpki i pumpe za punjenje PTV-om čija se funkcija regulira mjerenjem temperature pomoću dva senzora smještena u spremniku PTV-a ili u akumulacijski spremnik.

- Radom prigušne zaklopke upravlja se usporedbom temperature koju je postavio korisnik sa stvarnom temperaturom u vodenom izmjenjivaču topline peći i ovisno o razlici tih temperatura ventil se zatvara ili otvara. Preklop se kontinuirano otvara za 10% (100% - puni otvor preklopa). Svaki put kada se aktivira prigušni ventil, zasvijetli odgovarajući svjetlosni indikator na upravljačkoj ploči. Prekid napajanja ili odspajanje regulatora od električne energije uzrokovat će postavljanje klapne u potpuno zatvoreno stanje, čime se zatvara pristup zraku sustavu grijanja.

- Regulator RT-08G BUFOR LUX je još jedan proizvod namijenjen za rad peći na drva s toplovodnim umetkom, čime se dodatno proširuju mogućnosti najučinkovitijeg korištenja topline dobivene korištenjem ovih peći. Dostupna je funkcija "ljetni način rada", koja omogućuje rad samo pumpe za punjenje PTV-a ili spremnika tijekom ljetnog razdoblja, bez potrebe za radom drugih CH crpki koje služe distribuciji grijanja. Još jedna značajka koja je dostupna u ovom regulatoru je ugradnja programibilne funkcije termostata u ovaj regulator, koja omogućuje individualne postavke temperature u četiri doba dana.
U ovom regulatoru korišten je LCD zaslon s pozadinskim osvjetljenjem, koji daje potpune opisne podatke o trenutnom radu regulatora kao i pomoćne funkcije koje se mogu mijenjati.

- U opremi regulatora nalazi se i signalizacija oštećenja jednog od temperaturnih senzora te signalizacija pregrijavanja vode u razvodnom sustavu, koja uz zvučnu i svjetlosnu signalizaciju dovodi do kontinuiranog rada obje cirkulacijske pumpe i kompletne zatvaranje prigušnog ventila za sigurno gašenje sustava grijanja.


Osnovni tehnički parametri

Vlast 230 V/50 Hz
Ulazna snaga bez opterećenja5 W
Maksimalna sklopna snaga750 W
Broj izlaza za kontrolu pumpe3×250 W/230 V/50 Hz
Broj izlaza za upravljanje bez napona 1
Broj izlaza za kontrolu pokretača leptira za gas (RT-08P)1 × 5 V/500 mA/DC
Broj senzora temperature vode3 × KTY81 (0...+100 °C)
Točnost mjerenja temperature2 °C
Rezolucija mjerenja temperature 0,5 °C
Broj vremenskih zona4
Osigurač 6,3 A/250 V
Stupanj pokrivenostiIP41

Osnovne funkcije regulatora
- Kontinuirana kontrola rada prigušne zaklopke koja regulira dovod zraka u ložište, potpuna optimizacija i kontrola procesa izgaranja.
- upravljanje radom pumpe za punjenje spremnika PTV s prioritetom PTV ili spremnika,
- Kontrola rada dvije optočne pumpe centralnog grijanja,
- Funkcija isključivanja drugog izvora topline kada peć isporučuje toplinu u distribucijski sustav,
- Integrirana programabilna funkcija termostata,
- Rad regulatora u "ljetnom režimu rada prilagođen isključivo opskrbi spremnika PTV-a ili spremnika,
- Automatsko potpuno zatvaranje prigušnice nakon završetka procesa izgaranja, što štiti od hlađenja cijevi i prostorija,
- Signalizacija oštećenja senzora i pregrijavanja distribucijskih vodova,
- "Anti-Stop" funkcija štiti crpke izvan sezone grijanja,
- Funkcije za zaštitu cijevi od smrzavanja,
- Signal začepljenja zaklopke, a u slučaju

Parametri

Od ovog brenda

Još od TATAREK