Inspiracija

Nema ništa ugodnije od opuštanja uz gorući kamin nakon dugog dana. Zar ga još nemaš? Kontaktirajte MBTerm-krby s.r.o., koji će se pobrinuti za kompletnu realizaciju vašeg kamina, od odabira kaminskog umetka do ugradnje samog kamina. Tvrtka nudi kvalitetne kaminske umetke Unico, koji su novost na češkom tržištu.

Danas kamin može poslužiti samo kao estetski dodatak interijeru, ali može biti i vrlo funkcionalan dio ekonomičnog grijanja cijele kuće. Dakle, pri odabiru kamina uvijek prvo razmislite što želite. Ako je riječ samo o nadopunjavanju interijera, nema potrebe za kupnjom kvalitetnijeg umetka za kamin. Međutim, ako ga želite u potpunosti koristiti za grijanje, odaberite kvalitetan umetak za kamin i okruženje koje će osigurati nesmetano grijanje dugi niz godina. Umeci za kamin zanimljiva su kombinacija peći na drva i tradicionalnih otvorenih požara i mogu se koristiti za normalno grijanje doma bez ikakvih problema - vrlo su učinkoviti i mogu se ostaviti bez nadzora.

U ponudi MBTerm-krby s.r.o. možete pronaći kvalitetne umetke za kamin različitih oblika i veličina renomiranih proizvođača, tako da i najzahtjevniji kupac može izabrati.

Unico - za moderne i rustikalne interijere

Kaminski umetci Unico, koje nudi MBTerm-firences s.r.o., odlikuju se modernim dizajnom, visokom učinkovitošću i pouzdanošću. Unico umetci za kamin, koji su cjeloviti proizvodi poljske proizvodnje, novina su na češkom tržištu. Proizvedeni su na temelju patentirane tehnologije tvrtke Unirol s.r.o. Budući da je tijelo Unico kaminskih umetaka izrađeno od visokokvalitetnog čelika, zajamčena je trajnost i nepropusnost konstrukcije. Cijela peć obložena je vatrostalnom pločom debljine 30 mm, koja osigurava visoke performanse čak i u relativno malim dimenzijama. Moderan izgled kamina zatim daje laserski rezani čelik, s naglaskom na preciznost i estetiku. Budući da Unico umetci za kamin imaju jednostavan oblik, mogu se savršeno kombinirati s modernim i rustikalnim interijerima.

Osnovni asortiman Unico kaminskih umetaka predstavljen je modelima Hermes i Dragon s izlazima od 8 do 16 kw. Modeli Neptune i Nemo s izlazom od 8 do 24 kw su umetci tople vode. Ulošci za kamin prikladni su za pasivne kuće, kuće s rekuperacijom topline, klima uređaj, nape s ekstrakcijom prema van, ali i za restorane, hotele i mnoge druge zgrade.

Jedinstveni zatvoreni sustav

Unico Dragon i Unico Nemo ulošci za vruću vodu nova su kolekcija Unico umetaka. Imaju jedinstven dizajn 100% zatvorene komore za izgaranje (tip uređaja "C") koji kombinira izvrsne parametre energetske učinkovitosti kao što su snaga, učinkovitost i čisti dimni plin. Naravno, staklo je također savršeno čisto. Primarni i sekundarni zrak potreban za ispravno izgaranje dolazi izvana kroz otvor promjera 125 mm. Inovativnim sustavima primarni zrak se distribuira u donji dio košuljice, a širokim kanalima kolektora i u gornji dio stakla. Kako se zrak dovoljno zagrijava, osigurava se čistoća stakla. Sekundarni zrak zatim se doprema u kolektor koji se nalazi na vrhu stražnje stijenke kroz dodatne kanale, čime se stvara učinkovit sustav naknadnog sagorijevanja plina.

Unico Hermes i Unico Neptune umetci za kamin opremljeni su praktičnom pepeljarom, što čišćenje umetka čini vrlo jednostavnim bez potrebe za potpunim gašenjem vatre. U "modernom" asortimanu spremnik za pepeo nalazi se ispod rešetke. Umetci za kamin u ovoj seriji opremljeni su posebnim alatom koji olakšava uklanjanje rešetke. Zrak za izgaranje dolazi ispod rešetke izvan prostorije kroz cijev promjera 100 mm, koja ima mogućnost reguliranja količine isporučenog kisika. Čisto i ravnomjerno izgaranje kao i minimalno održavanje stakla osigurava se stalnim dovodom sekundarnog zraka iznad stakla kamina.

UNICO Hermes 2, Hermes 8, Hermes 12, Dragon 2 i Dragon 8 kaminski umetci mogu se spojiti na akumulacijsku i sjajnu konstrukciju ili hipokaust.

To je zatvoreni sustav grijanja vrućim zrakom koji kombinira jednostavnost i pouzdanost s upravljivošću i visokom učinkovitošću. Hipokaust je također pogodan za zdravlje, čistoću i rad bez prašine, jer zračeća toplina peći stvara ugodnu i zdravu klimu u kojoj se sprječava kovitlanje prašine, bakterija i virusa. Svrha akumulacije i radijacijske topline je akumuliranje topline, a zatim zračenje u okolinu tijekom dugog vremenskog razdoblja, čak i nakon što se gorivo u kaminu ugasi. Hipokaust tako značajno smanjuje potrošnju goriva.

Provedbeni postupak

Ovisno o tome kako se kamin planira koristiti, pripremit će potrebne rupe za distribuciju zraka i ako je potrebno, zajedno s vodoinstalaterima spojiti vodovodne cijevi. Zid iza kaminskog umetka izolira se termoizolacijskim pločama, postavlja se stalak za kamin i postavlja se kamin. Dimnjak se zatim spaja na dimnjak i spajaju se cijevi za vodu i topli zrak. Sljedeći korak je prekrivanje kamina s toplinsko-izolacijskim pločama, čiji spojevi i otvori moraju biti zabrtvljeni termoizolacijskim ljepilom otpornim na toplinu. Otvori kroz koje ulazi zrak u prostoriju popunjavaju se estetskim rešetkama. Zatim se završava završna obrada koja uključuje bojanje, lijepljenje trakom i postavljanje karniša ili portalnih okvira.

U suradnji s proizvođačem toplovodnih kaminskih umetaka Kratki, pripremili smo neke inspirativne foto montaže s mogućom ugradnjom kaminskih umetaka u unutrašnjost.