SPIROFLEX dimnjaci od nehrđajućeg čelika

Za svaku građevinu mora se riješiti pitanje odvoda ispušnih plinova. Idealno rješenje za obiteljske kuće, seoske kuće i druge objekte su inox dimnjaci koji se odlikuju visokom kvalitetom. Njihova prednost je laka montaža, sigurnost i dug vijek trajanja. Tvrtka MBTerm-krby s.r.o. bavi se kompletnom realizacijom izgradnje inox dimnjačkih sustava SPIROFLEX.

Dimnjaci od nehrđajućeg čelika pružaju izvrsnu toplinsku izolaciju, dok njihov dimnjak zadržava toplinu na vrlo niskoj razini. Kao rezultat toga, cijeli dimnjak se brzo zagrijava i samo minimalna količina otpadaka ostaje u cijevima dimnjaka. Dimnjaci od nehrđajućeg čelika jednostavni su za montažu i mogu se ugraditi na fasadu ili u zgradu. Također su dobar izbor za rekonstrukciju starijih dimnjačkih sustava. Inox dimnjaci su kvalitetni, sigurni i modernog izgleda. Njihova svojstva također ih čine idealnim za pasivne i niskoenergetske kuće. Međutim, oni se ne moraju koristiti samo za dimovodne peći, kotlove ili kamine koji se griju na drva ili ugljen, već se dimnjaci od nehrđajućeg čelika mogu koristiti i za tekuća i plinovita goriva.

Tvrtka MBTerm-krby s.r.o. je ekskluzivni uvoznik inox dimnjačkih sustava SPIROFLEX. Ovo su jednostjenske dimnjačke cijevi i izolirani sistemski dimnjaci za unutarnju i vanjsku upotrebu. Ovi dimnjaci od nehrđajućeg čelika prikladni su za sve vrste uređaja. Tvrtka MBTerm-krby s.r.o. osigurava cjelovitu izvedbu inox dimnjačkih sustava prema standardima. Pažljiva projektna dokumentacija, stvarna izvedba projekta izgradnje dimnjaka i kvalitetan završni pregled su samo po sebi razumljivi.

Izolirani dimnjak KK 0,6

U dimnjacima sustava SPIROFLEX oznake KK 0,6, svi dijelovi izrađeni su od visokokvalitetnog lima od nehrđajućeg čelika debljine 0,6 mm i 0,8 mm, ovisno o promjeru. Obloga je također izrađena od sjajnog lima od nehrđajućeg čelika debljine 0,5 mm. Uzdužni spojevi dobivaju visoku čvrstoću i trajnost strojnim zavarivanjem u zaštitnoj atmosferi. Izolacija je debljine 40 ili 50 mm. Ovi dimnjaci prikladni su i za fasadnu i za unutarnju ugradnju.

Dimnjaci sustava KK 0.6 projektirani su za ispuštanje dimnih plinova iz uređaja koji rade na ova goriva:

 • Loživa ulja
 • Prirodni plin
 • Grijanje na plin
 • Propan-butan
 • Drvo

 • Ovaj sustav štedi prostor u smislu ugradbenog prostora, odlikuje ga mala težina i mali prostor za rukovanje. Vrlo je varijabilan i njegova instalacija je brza i jeftina. Sustav uključuje niz elemenata za sidrenje koji omogućuju stvarno brzu i praktičnu montažu. Izolirani dimnjaci KK 0,6 spremni su za uporabu odmah nakon ugradnje. Površina dimnjaka po želji može biti praškasto lakirana, a kupac može odabrati bilo koju boju iz RAL palete.

  Izolirani dimnjak KK 1.0

  Izolirani dimnjak KK 1.0 prikladan je i za fasadnu i unutarnju ugradnju. Svi dijelovi izoliranih dimnjaka s oznakom KK 1.0 izrađeni su od kvalitetnog nehrđajućeg čelika debljine 1,0 mm. Obloga je također izrađena od nehrđajućeg čelika debljine 0,5 mm. I ovdje su uzdužni spojevi strojno zavareni u zaštitnoj atmosferi, što osigurava visoku čvrstoću i dug vijek trajanja. Debljina izolacije je 40 ili 50 mm. Na pojedinačne dijelove duljine 100 mm pričvršćene su kutne spojnice koje osiguravaju nepropusnost dimnjaka i izvrsnu čvrstoću čak i pri visokim temperaturama

  Dimnjaci sustava KK 1.0 namijenjeni su odvodu dimnih plinova iz svih vrsta goriva

 • Prirodni gas
 • Plin za osvjetljavanje
 • Propan-Butan
 • Drvo
 • Koks
 • Na kraju, ali ne manje važno, brza i ekonomična montaža je također zadovoljstvo. Priloženi elementi za ugradnju čine montažu još lakšom i bržom. Odmah nakon montaže dimnjak je spreman za rad. Kupac može odabrati bilo koje praškasto lakiranje u bilo kojoj nijansi iz RAL palete. Ovaj tip dimnjaka prikladan je za vertikalni dimnjak, npr. u bungalovu, dimnjak izgrađen neposredno iznad kaminskog umetka ili peći. Nije ga potrebno opremiti dijelom za čišćenje i tzv. T-komadom, što se očituje u vrlo niskoj cijeni.