Vrste i odabir kaminskih umetaka i peći na drva

Kada je vrijeme oblačno ili su zimske večeri duge, nema ništa ugodnije od sjedenja u toplini kamina ili peći na drva i uživanja u pogledu na plamteću vatru.

Za one koji su odlučili imati prekrasan doživljaj vatre i topline u svom domu, a iz raznih razloga nije moguće izgraditi kamin, peć na drva je idealna alternativa. Danas služe i u funkciji ekonomičnog grijanja.

Umeci za kamin i peći - kupite online

Tvrtka se bavi veleprodajom, isporukom robe u trgovine i tvrtke te internetskom maloprodajom za cijelu Češku. MBTerm-krby s.r.o. je izravni uvoznik kaminskih umetaka i dimnjačkih sustava iz inozemstva. Također nudi prodaju dodatnih proizvoda kao što su usisavači za kamin, drvene košare, alati za kamin, rešetke i drugi pribor. Za informacije o svim proizvodima  e-mail: info@mbterm-kamini.com.hr

Prednosti kupnje putem interneta

Glavna prednost kupnje putem interneta je u tome što možemo birati iz udobnosti vlastitog doma. Ne moramo trčati iz jedne trgovine u drugu kako bismo usporedili cijene i specifikacije robe, ne moramo ići na odmor kako bismo kupili i u najgorem slučaju ne moramo čekati u redu i konačno saznati da željene robe nema na zalihama. Još jedna prednost je cijena, koja je obično niža na web stranicama.

Odabir umetka za kamin

Prednost umetka za kamin je njihova veća učinkovitost i činjenica da se mogu ostaviti bez nadzora. Prije odabira umetka za kamin važno je imati jasnu predodžbu o namjeni kamina. Hoće li se koristiti za nadopunu interijera kuće ili će se uglavnom koristiti za grijanje. U prvom slučaju nije potrebno kupovati kvalitetniji kaminski uložak i baviti se najvećom efikasnošću, nepropusnošću ložišta i sl.

U drugom slučaju možemo odabrati kvalitetan umetak za kamin i okruženje za kamin koje će jamčiti nesmetano grijanje dugi niz godina. Postupak za kamin: definirati i izmjeriti mjesto ugradnje kamina, pripremiti otvore za distribuciju zraka i spajanje npr. vodovodnih cijevi za grijanje vode prema uporabi kamina, zatim izolirati zid iza kaminskog umetka, postaviti postolje za kamin, zatim postaviti kaminski umetak koji je spojen na dimnjak, spojiti instalaciju za vodu i distribuciju vrućeg zraka. Nakon toga slijedi ugradnja kamina.

Kaminska peć

Ako ne želite ovisiti o sve većim troškovima plina i električne energije, peć na drva pravi je izvor topline za vas. Koriste se različite vrste goriva, kao što su ugljeni ili drveni briketi i drugo. Sa peći na drva možete zagrijati nekoliko prostorija odjednom. Možete odabrati, primjerice, popločanu peć, peć od lijevanog željeza ili peć s izmjenjivačem topline.

Grijanje u kaminima i pećima prenosi toplinu zračenja u unutrašnjost. To je tradicionalni način grijanja u našoj zemlji. Glavni razlog je toplinska udobnost, sigurnost, ekološki i ekonomičan rad.